Vin i stativ - Opplevelser på hotellet - Winemakers dinner - 01.

Winemakers dinner og Vintorg

Vinarius – world wide wines kommer for å presentere noen av sine mest interessante viner på vårt vintorg. Her vil man få anledning til å smake på ulike viner, samt prate med representanter fra importør og Hélène Jaeger-Defaix.

Deretter guider vår kjøkkensjef oss gjennom en spennende 5-retters meny med vinparinger fra Jaeger-Defaix fra Rully og Bernard Defaix fra Chablis, Bourgogne, Frankrike. Begge representert av Hélène Jaeger-Defaix som vil gi oss et innblikk i produksjonen av vinene og egenskapene disse besitter.


Dato
Fredag 8. mars

Tid
Vintorg kl 17:30 – 19:00
Winemakers dinner – aperitiff kl 19:00 – 19:30
Winemakers dinner – til bords kl 19:30

Pris
Kun Vintorg kr 245,- per person
Kun Winemakers dinner kr 1195,- per person
Vintorg og Winemakers dinner kr 1375,- per person

Winemakers dinner pakke
Vintorg
Winemakers dinner inkludert aperitiff, vinpakke og 5-retters meny.
Overnatting
Frokostbuffé

Kr 1645,- per person i dobbeltrom
Kr 1945,- i enkeltrom

På Winemakers dinner er vi et stort selskap hvor våre gjester deler bord.


Domaine Bernard Defaix

Familiebedriften Domaine Bernard Defaix så dagens lys i 1959, og drives i dag fullt ut økologisk av fjerde generasjon. De to brødrene Sylvain Defaix (ønolog) og Didier (som tar seg av vinmarkene).

Grunnleggeren, Bernard Defaix, startet med 2 hektar vinmark tilbake i 1959. I dag strekker domainet som holder til i landsbyen Milly, seg utover 27 ha, fordelt på Chablis Premier Cru (Côte de Lechet, Les Vaillons og Les Lys), Chablis og Petit Chablis. Domaine Defaix ønsker å være pådriver for en sunn vindyrking, og vinmarkene har vært økologisk sertifisert siden 2009. I tillegg anvender de biodynamiske preparater for både å naturlig stimulere aktivitet i jordsmonnet og vinplantens fotosyntese.

Les mer på deres hjemmeside her.

Jaeger Defaix

I oktober 2002 tok Hélène Jaeger-Defaix over sin første vinmark i Rully 1er cru Mont-Palais fra sin grandtante Henriette Niepce. Og med det videreføres Niepce-familiens stolte vindyrkingstradisjoner fra 1500-tallet. Fra 2012 har vinmarkene vært sertifisert økologisk.

I dag spenner eiendommen over 6 hektar, hvorav 4,5 hektar i Rullys indrefilet (1er Cru) i Mont-Palais, Les Cloux, Préaux, Clos du Chapitre og Rabourcé. Gården drives av Hélène (utdannet agronom og ønolog) sammen med sin mann Didier Defaix, vinmakeren til Domaine Bernard Defaix i Chablis.

Les mer på deres hjemmeside her.

ANDRE OPPLEVELSER PÅ HOTELLET

Bestill bord

  • Please enter a number greater than or equal to 1.