Sola Surf Club - 11CA56F4-8B91-449A-9618-A2EE03E9C099

Freesport Surfsenter

Jæren og Solastranden representerer et av Norges beste områder for surfing- og vannsport, og sommeren 2020 åpnet Freesport Surfsenter på Sola Strand Hotel.

Freesport Surfsenter tilbyr kurs for nybegynnere og viderekomne i brettseiling, kiting og SUP (stand up paddle), turer og aktiviteter, samt utleie av utstyr til vannsportaktiviteter som surfebrett, seilbrett, kiter, SUP og våtdrakter. Her finnes også en kafé og en liten butikk hvor du kan kjøpe vannsportutstyr. Som gjest på hotellet får du spesialpriser og enkel tilgang til utstyr og fasiliteter.

Vi anbefaler å kombinere møtet eller arrangementet med noen forfriskende vannsportaktiviteter. Med tykke og behagelige våtdrakter, sko, hetter og hansker holder man varmen selv midt på vinteren.

AKTIVITETSPAKKER

SUP KURS MED TUR

Solastranden og regionen rundt byr på mange gode lokasjoner for å lære seg SUP (stand up paddle) og for å padle flotte turer.

Sted velges etter dagens vær og vindforhold. Dagen starter med et nybegynnerkurs i SUP, og avsluttes med en fin og rolig tur i området.

SUP er nesten som å gå på vannet. En fantastisk naturopplevelse for de fleste når det er stille på vannet, mens noen vil ha litt mer action med downwind eller SUP-surfing i bølgene etter hvert som de mestrer det. Kursdeltakerne tas gjennom det grunnleggende med SUP i forhold til balanse, padling, sikkerhet, ulike typer brett og ulike former for SUP. Kurset starter med informasjon og grunnteknikk på land, før man beveger seg ut på vannet. De som er usikker på egen balanse begynner knestående og i eget tempo.

Inkludert i kurset
Lån av SUP brett, padleåre, leash, redningsvest og instruksjon.

Informasjon om bekledning gis ved påmelding.

Pris
Kr 650 per person

Varighet
2 timer

BRETTSEILERKURS NYBEGYNNER

Solastranden er verdenskjent for brettseiling, og like ved ligger Hafrsfjord som byr på beskyttede farvann.

Nybegynnerkurset gjennomføres der forholdene er best kursdagen, på Solastranden eller i Hafrsfjord ved Flymuseet kun 3 km fra Sola Strand Hotel. Gratis transport er tilgjengelig for boende gjester ved behov.

Inkludert i pakken
Lån av våtdrakt, sko, redningsvest, seilbrett og instruksjon.

Kort om kurset
Kurset starter med litt teori på land før man går ut på vannet. Her vil alle kursdeltakerne få introdusere seg selv, slik at man får en mulighet å bli litt bedre kjent med de andre på kurset. Alle skal deretter få rigge opp seilet de skal bruke. De fleste lærer å seile på egenhånd i løpet av kurset. Instruktør vil følge med fra følgebåt.

Pris
kr 900 per person

Varighet
3 timer

KITEKURS PÅ SOLASTRANDEN

Solastranden er det perfekte sted for kitesurfing, og i løpet av en helg lærer du alt du trenger å vite for å starte med kitesurfing på egenhånd. Kurset inneholder litt teori og mye trening samt kiteflyving i vannet og på stranden.

Inkludert i kurset
Lån av våtdrakt, sko, kite, brett og instruksjon.

Hovedtemaene for kurset
Vindforståelse
Rigging av utstyret
Sikkerhetsfunksjoner og rutiner
Navigasjon: Hvordan styre kiten
Kontroll: Å forstå hvordan kiten flyr og genererer kraft
Launche og lande kiten med og uten medhjelper
Bodydragging, rundt i vannet uten brett
Vannstart med brett
Kitesurfing på egen hånd
Evaluering av forhold og spot
Valg av utstyr

Pris
Kr 2950 per person

Varighet
Lørdag og søndag kl 10:00-17:00

CAMP SOLA BEACH CLUB

En dag fullt av opplevelser for grupper på minimum 4 personer, hvor programmet spesialtilpasses etter ønske. Her er alt utstyret som finnes på senteret tilgjengelig, og man drar på utflukter etter ønsket type aktivitet, vær og vind.

Man kan for eksempel dra nedover Jæren for å surfe, med lunsj servert på stranden. Deretter venter en tur på SUP i roligere farvann før kvelden avsluttes med middag ute i det blå eller på hotellet. Neste dag kan man starte med yoga på stranden før et brettseilekurs, en god lunsj og kiting. Hva som skjer videre, er opp til været, hva guiden foreslår og hva dere selv ønsker.

Inklusiv i campen
Lån av våtdrakt, sko, redningsvest, utstyr, lunsj og instruktør/guide.

Pris
Kr 1750 per person per dag

Varighet
09:00-18:00

Les mer om Sola Beach Club her.

 

ANDRE OPPLEVELSER PÅ HOTELLET

Kontakt