Bestill hotellrom

Turtips

Kongeparken – et eventyrland

For barnefamilier er nok turen til Kongeparken det desidert mest populære. Kongeparken ligger en kort kjøretur unna og inneholder spennende leker og aktiviteter for både store og små, samt ulike spisesteder hvor man kan få litt påfyll mellom aktivitetene. For mer informasjon om Kongeparken, vennligst kontakt resepsjonen eller les mer på www.kongeparken.no
 

Leo's Lekeland – en spennende jungel

Leo's Lekeland er også et attraktivt sted for barnefamilier. Stedet er innredet som en jungel og er en av Norges største lekekonstruksjoner med sykkelbaner, rutsjebaner, softballkanoner, trampoliner og mye annet gøy! Her kan alle barn hoppe, leke, løpe, rote, bråke og kose seg så mye de bare vil. Leo's Lekeland ligger på Forus utenfor Stavanger. For mer informasjon om Leo's Lekeland, vennligst kontakt resepsjonen eller les mer på www.leoslekeland.no 
 

Norsk barnemuseum

I samme bygg som Stavanger Museum  i Stavanger sentrum finner du Norsk barnemuseum, som er et populært sted blant småbarnsfamilier. Her kan du studere en omfattende samling av barneleker gjennom forrige århundre. Museet tilbyr en fin blanding av utstilte gjenstander og aktiviteter for barn.
 

Vitensenteret

Vitensenteret på Sandnes er perfekt for de litt større, vitebegjærlige og nysgjerrige barna – og de aller fleste voksne vil også finne et besøk her svært interessant. Spør i resepsjonen om mer informasjon.
 

Nordsjøvegen – en reiserute langs kysten

For de skuelystne kan vi anbefale å sykle eller kjøre Nordsjøvegen, som er en reiserute langs kysten mellom sørlandsbyen Kristiansand og vestlandsbyen Haugesund. Hotellet leier ut sykler. Reiseruten er nøkkelen til fantastiske natur- og kulturopplevelser langs hele kysten. For mer informasjon om Nordsjøvegen, vennligst kontakt resepsjonen eller les mer på www.nordsjovegen.no. Kart og veibeskrivelse finner du her.
 

Sola Ruinkirke – bygningshistorie gjennom 900 år

Sola Ruinkirke er et viktig historisk fortidsminne og absolutt verdt et besøk. Denne steinkirken ble bygget tidlig på 1100-tallet og var i bruk frem til 1842. Deretter stod den som en åpen ruin frem til 1871, da kunstmaler Johan J. Bennetter kjøpte den og bygde den om til bolig og atelier. I årene mellom 1907 og 1940 stod kirken på nytt som ruin, og etter utbruddet av andre verdenskrig rev den tyske okkupasjonsmakten ned det meste av steinmurene. I 1980-årene ble de store bueåpningene rekonstruert, og dagens ruinkirke ble fullrenovert i årene 1992-95. Kirken speiler altså faser av en særegen bygningshistorie gjennom 900 år. For mer informasjon om Sola Ruinkirke, vennligst kontakt resepsjonen.
 

Sverd i fjell

Sverd i fjell er et monument som er oppført innerst i Hafrsfjord i Stavanger kommune, en kort kjøretur fra Sola Strand Hotel. Monumentet er laget av skulptøren Fritz Røed fra Bryne i Time kommune og ble avduket av Kong Olav i 1983. Monumentet består av tre store sverd som er satt ned i svaberget til minne om Slaget i Hafrsfjord i år 872, da Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike. Det største sverdet representerer den seirende kongen, mens de to andre symboliserer de tapende småkongene. Minnesmerket er også et fredssymbol, sverdene er satt ned i fjellet for at de aldri mer skal brukes. For mer informasjon om Sverd i fjell, vennligst kontakt resepsjonen.
 

Flyhistorisk Museum

Flyhistorisk Museum på Sola ble etablert i 1984 av en gruppe entusiaster som ønsket å bevare lokal flyhistorie for fremtiden. De startet med tomme hender, men med masse entusiasme. Museet er i dag en privat stiftelse med høye besøkstall. På veggene i museet henger en historisk bildekavalkade fra Sola flystasjon. Ved inngangen til museet ligger en liten butikk med bl.a. et godt utvalg av byggesett til modellfly. Museet har også en enkel kafé hvor man kan kjøpe nystekte vafler og kaffe. For mer informasjon om Flyhistorisk Museum, vennligst kontakt resepsjonen eller les mer på www.flymuseum-sola.no.
 

Preikestolen – det mest kjente fjellplatået i Norge

Preikestolen er et fjellplatå og et kjent turistmål på nordsiden av Lysefjorden i Forsand kommune, en av nabokommunene til Stavanger og Sandnes. Platået er tilnærmet flatt, ca. 25x25 meter, og rager omlag 604 meter over havet. Herfra har man en fantastisk utsikt over Lysefjorden og det særegne landskapet rundt. Preikestolen har fått navnet fra sitt karakteristiske utseende. Normal gangtid fra parkeringsplass ved Preikestolhytta er 1–2 timer, og turen er på omlag 3,8 kilometer. Lenger inne i Lysefjorden, på motsatt side av Preikestolen, finner du også den populære og fascinerende Kjeragbolten, der det går sport i å la seg avfotografere. For mer informasjon om Preikestolen og Kjeragbolten, vennligst kontakt resepsjonen.

 

Norsk Oljemuseum

Norsk Oljemuseum i Stavanger er et moderne og interaktivt museum hvor man kan oppleve hvordan olje og gass ble til for millioner av år siden, og hvordan den i dag letes etter, produseres og brukes. Den norske oljehistorien startet midt på 1960-tallet, og museet viser hele teknologiutviklingen, fra de første plattformene som boret i Nordsjøen, via stål- og betongplattformer utviklet og bygget i Norge, til moderne produksjonsskip og undervannsystemer som ser ut til å bli fremtidens løsning på norsk sokkel. I tilknytning til Oljemuseet finner du Geoparken, et utendørs anlegg tilrettelagt for barn som kombinerer lek og læring. For mer informasjon om Norsk Oljemuseum, vennligst kontakt resepsjonen eller les mer på www.norskolje.museum.no.
 

Annet

Stavangerregionen har historisk vært en sjøfartsby, helt fra vikingtiden til i dag. Og før det første oljefunnet ble gjort på norsk sokkel, var regionens økonomi i stor grad knyttet til hermetikkindustrien. Den som interesserer seg for historie og mennesker før oss kan derfor med utbytte avlegge byens hermetikkmuseum, sjøfartsmuseum og arkeologiske museum et besøk.