Bestill hotellrom

Lokaler i historiske omgivelser

Restaurant- og selskapsavdelingen ved Sola Strand Hotel består av Sverresalen, Montroyalsalen, Solasalen, Nye Solasalen og Den Glade Laks. I tilknytning til resepsjonen finner du Strandbaren, som er et trivelig sted å ta seg et glass eller to. I helt spesielle omgivelser i vår vinkjeller, en bunker fra 2. verdenskrig, kan man ha vinsmaking eller ta en aperitiff før måltidet.

Den Glade Laks

Den Glade Laks er innredet med gamle bondemøbler, kjøpt blant annet i Hallingdal, og var opprinnelig hotellets à la carte restaurant. I dag benyttes lokalet mest til lukkede selskaper for næringslivet og til private arrangementer. Den Glade Laks tar inntil 50 personer.

Nye Solasalen og Solasalen

På veggene i Solasalen henger det forstørrede fotografier av akvareller som ble malt for ca. 120 år siden av Ellen Lunds bestefar, skipsreder Mons Gabriel Monsen fra Tananger. De originale akvarellene oppbevares i dag ved Stavanger Museum. Solasalen tar samlet inntil 100 personer.

Nye Solasalen er et nivå ned fra Solasalen og har store vindusflater mot stranden.

Montroyalsalen

Montroyal er den originale røkesalongen fra cruiseskipet som tilhørte Canadian Pacific Line og gikk i cruisetrafikk mellom England og Canada. Skipet ble bygd i 1906 og kunne ta 1540 passasjerer. Besetningen var på 370 mann. Maskinen var på 20 000 HK, og skipet kunne ha en fart på 20 mil. Peisen i salen og vinduer som ikke går ut til fri luft, er også originale fra skipet. På begge sider av peisen står London News Telegraph og The Graphic – gamle illustrerte avisbøker fra helt tilbake til 1840. I Montroyalsalen er det en hevbar scene som kan benyttes ved dans og underholdning. Lokalet tar inntil 120 personer.

Lunsjbord med varme retter, dessert og kaffe serveres på hverdager mellom kl. 11.30 og 14.00.
Søndager tilbyr vi familiekoldtbord mellom kl. 13.00 og 16.00. 

Sverresalen

Sverresalen er bygd opp av treverket fra fregatten Kong Sverre – Norges største seilkrigsskip – som ble bygd ved Horten Verft i 1860. Skipet hadde 52 kanoner, og ble av nordmenn kalt Europas skrekk. Gulvet i Sverresalen består av materialer fra banjerdekket på skipet. En modell av skipet finnes i Marinemuseet i Horten. Sverresalen benyttes i hovedsak som spisesal og tar inntil 120 personer.